Om Resia

Resia AB etablerades 1974 och har idag 43 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning i Skandinavien. Med drygt 25 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda paket- och charterresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamheten omfattar semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. Huvudkontoret ligger i Göteborg, och totalt jobbar drygt 400 av Sveriges vassaste resesäljare på företaget.
 

Resias vision

Resia Travel Group – Sveriges bästa reseföretag.

 

Resias affärsidé

Resia Travel Group ska vara det personliga reseföretaget som med fullservice, högsta tillgänglighet och branschens bästa kompetens ska sälja resor och tjänster till privatpersoner, företag och föreningar.

 

Kompetens och personligt engagemang

På Resias alla marknadsplatser i butik, online och på telefon är ett personligt engagemang samt kunskap om kundens behov i fokus. Vilket är kärnan i den försäljningsfilosofi som finns i hela koncernen. Inom Resias olika varumärken jobbar drygt 400 säljare med specialistkompetens inom olika former av resor.

 

Marknadens bredaste sortiment

Inom Resia samlas alla resor på ett ställe. Oavsett om resan bokas i tjänsten eller privat så erbjuds resebranschens bredaste utbud. Strategiskt och långsiktigt samarbete i relationerna med leverantörer och partners är utgångspunkten för att säkra kvalitet och bredd i sortimentet.

 

Hög tillgänglighet och kunden i fokus

Med flest butiker i Sverige och stark digital närvaro är tillgängligheten alltid i fokus. Alla säljare nås på ett direktnummer för att guida och serva kunden före, under och efter resan. Möjligheten till personlig service är lika viktig oavsett var eller hur kundmötet sker - på nätet, i butik och på telefon. 

 

Tre starka kundgrupper

Resia har tre kundgrupper – semesterresenärer, affärsresenärer och grupp- och konferensresenärer. Alla kundgrupper är lika viktiga och det övergripande målet är att växa och ta marknadsandelar inom samtliga delar av verksamheten. Idag utgörs 52 procent av försäljningsvolymerna av semesterresor och 48 procent av företagsresor.

 

Semesterresor

I drygt 40 år har Resia hjälpt till att förverkliga semesterdrömmar oavsett om resan går till den närmaste storstaden eller till paradisön på andra sidan jorden. På Resia finns resespecialister med spetskompetens inom allt från kryssning till safari som skräddarsyr din resa så att den blir precis så som du har tänkt dig. De tipsar om de bästa guldkornen och bokar drömresan åt dig.

 

Affärsresor

Sju gånger av åtta möjliga har Resia röstats fram som Sveriges bästa affärsresebyrå. Hög serviceorientering, pålitlighet och Resias förmåga att ge störst värde för pengarna är några av de områden där cirka 3000 beslutsfattare och affärsresenärer anser att Resia är i topp.

 

Möten, Event och Konferens

Resias koncept att kombinera lokal förankring med det personliga mötet har bidragit till Resia idag har en stark position inom segmentet möten, event och konferens. Varje dag hjälper Resias specialister inom området företag att utifrån budget och önskemål skräddarsy gruppresor, eventresor, kongresser och konferenser.

Resias varumärken

Varumärken

Kontakta oss:
 Telefon: +46 31-63 60 00
 Epost: 
 Adress: Resia AB, Box 1114, 405 23, Göteborg
Resias ledning

Ledningsgrupp